Vés al contingut

Balança BaL-01/R

BaL-01/R

  • Aquesta fitxa pretén ser una orientació per fer un bon ús de l’espai i equipaments dels laboratoris i establir unes normes de seguretat bàsiques per als seus usuaris.
  • Aquestes premisses les han de conèixer i complir totes les persones usuàries dels laboratoris de biociències.
  • El responsable de l’assignatura o projecte de recerca és la persona que garantirà directament la seguretat de tothom que treballi al seu càrrec.

BALANÇA BaL-01/R

Nom de l'equip

Balança BaL-01/R


Codi d'identificació

BaL-01/R


Espai / denominació

Laboratoris de Biocència Docència Lab T206


Característiques tècniques

MARC: SARTORIUS

MODEL: FSP008-P01N          

Dimensions del plat : 115mm,altura coberta protectora 50 mm. Rang de pesada : 320g Resolució 1 mg. Calibració interna . Possibilitat de connexió a impressora i a funcionar amb bateria.


Funcionament / Manual ús

https://www.laboratory-equipment.com/media/asset-library/m/a/manual-entris-ii-lab-balances-sartorius.pdf


Riscos associats

Contacte elèctric


Mesures preventives

  • Llegir FDS dels productes que es pesen

  • Utilitzar EPI’s corresponents segons els productes que s’han de pesar


Ús EPIs

EPI guants
EPI ulleres


Manteniment preventiu

  • Manipular amb cura, evitant cops forts, caiguda d’objectes punxants i vessament de líquids al seu interior
  • Procurar no col·locar la balança en llocs exposats a corrents d’aire, a canvis bruscos de temperatura, a vibracions d’equips adjacents o propers, a llum solar directe i a pols, ones i camps electromagnètics
  • Col·locar la balança en una superfície plana, sòlida, estable i horitzontal
  • No fer servir la balança si està danyada
  • Netejar amb un drap humitejat amb aigua i sabó, sense producte o draps abrasius (excepte les peces plàstiques superior i inferior de la carcassa que es poden netejar amb acetona. Les de acero es poden netejar amb detergents d’ús comú)
  • Eixugar la balança amb un drap
  • Per a la neteja: agafar per sota del anell ‘apantallador’ i aixecar el plat de pesat juntament amb el seu suport, per tal de no danyar el sistema de pesat
  • Per obtenir resultats precisos, s’ha de engegar 30 min abans, perquè arribi a la temperatura de règim
  • Anivellar la balança abans de fer-la servir
  • Calibrar periòdicament la balança